Skönhet kommer inifrån

När jag var yngre och läste alla tjejtidningar som fanns då fick man alltid höra modeller och kändisar säga att skönhet kommer in ifrån. Det var viktigt att dricka mycket vatten! Trodde man på detta som tonåring? Såklart inte, hur kan de mena att om jag äter bra och dricker vatten så ser jag ut som dom.

Idag efter att gått en och annan kurs, lyssnat på ljudböcker och läst information på nätet så förstår jag vad de menar. Mår man bra inne i kroppen så visar det sig även utåt. Man får finare hy, hår och naglar. Man blir generellt piggare, gladare och positivare. Det är det som även är en del av att ha en bra hälsa.

Visste ni att de hittat samband med att om man äter bra mat och ta hand om sin mage så mår man även bättre psykiskt? Många som äter dåligt kan även känna sig deprimerade och tvärt om, alltså om man är deprimerad är det lätt att börja äta dålig mat. Så hjärnan och magen är polare och påverkas av varandra. Här kan man även lägga till tankar om träning som bildar ämnen i vår kropp som får oss att känna sig mer lycklig, men jag håller mig till magen och hjärnan idag.

Tänker ni på vad ni äter och hur er mage och kropp mår?

Jag har pendlat i mitt mående många gånger i livet och jag har märkt ett samband när det gäller maten. Dessutom har jag en känslig mage som inte tål gluten och laktos, samt jättekänslig för höga stressnivåer. I vintras tog jag ett beslut att det var dags att se över hälsan igen. Hälsa och vikt är inte samma sak men med en bra hälsa så optimeras även vikten. Hittills har jag gått ner sju kilo och jag vet att jag kommer gå ner ännu mer nu i höst. Under sommaren har jag fuskat lite med god mat i lite för stora mängder, men jag har inte gått upp och jag har sett till att magen är stabil.

Jag lärde mig även att vissa näringsämnen och vitaminer är allt svåra att få i sig genom maten idag. Maten idag innehåller helt enkelt mycket mindre näring och vitaminer än bara för 50 år sen på grund av de valt att snabba på processerna för att få fram maten till oss och ut i butik. Jag minns inte den korrekta siffran men jag har för mig att man skulle äta ungefär fyra gånger mer av en grönsak för att få i sig samma näring som 50 år tidigare. Därför har jag valt att äta kosttillskott. Alltså tillföra sånt jag inte får tillräckligt med från min kost. Jag dricker prebiotika med c-vitamin i form av Aloe vera gel och sen äter jag probiotika och omega 3 och 9 i tablettform.
Probiotika är goda magbakterier som vi behöver och ju mer godis och dålig mat vi äter desto mer goda bakterier behövs det. Prebiotikan hjälper probiotikan, enkelt förklarat vill jag säga att det är de goda magbakteriernas bränsle. Jag har märkt skillnad efter jag började tillföra dessa till min mage, den känns lugnare och stabilare.

Jag köper mina kosttillskott på min webbshop www.annelisaloevera.se ni kan hitta liknande i flera olika butiker, däremot vet jag inte hur kvalitén är på deras produkter.


Ha en underbar dag!
Kram Anneli

  • Tips, Kost
  • Nära Västerås

Gillar

Kommentarer

Kamilla,
Jag tänker mer och mer på vad jag äter men äter ff för mycket socker och godsaker tyvärr.
kamillaskamera.com/
Elavie
Elavie,
Bara att du tänker på det och gör några bättre val är en suverän start 💪
nouw.com/elavie
Malin Lundskog,
Jo, är medveten om hur det hänger ihop och har goda vanor när det gäller mat. Och tärning. Och sömn. Och ... det där som får en att må bra 😊 För visst är det en helhet!
www.halsamera.se
Elavie
Elavie,
Ja visst är det mer än bara magen och hjärnan, en bra kombination av allt är ju optimal hälsa 👌 Att börja med maten är alltid en bra början om man vill se över hälsan och inte vill ta tag iallt på en gång 😊
nouw.com/elavie
sannanorenius
sannanorenius,
Kosten påverkar så mycket!jag är känslig mot gluten och laktos också, borde äta en bättre kost men är i en svacka nu och fuskar så lätt..
nouw.com/sannanorenius
Elavie
Elavie,
Förstår dig 🌸 Har läst din blogg och förstår din situation. Du kämpar på och gör ett grymt jobb 💪
nouw.com/elavie
ByLisa.se,
Jag tänker att det är jätteviktigt med balansen.. håller med om att allt hänger ihop. Jag har alltid haft strulig mage, men sedan jag hittat en bra balans med maten och börjat använda Husk så är det stor skillnad! 😃
bylisa.se
sweetwords
sweetwords,
Jag är medveten det är jag tycker jag äter sunt och bra. Men är inte så medveten att jag vet vilka rätter som ersätter alla vitaminer och sådär. Så tack för tips
nouw.com/sweetwords
Visst är det så, det är väl därför också som att om man mår dåligt så kan man sluta äta eller börja äta fel. Huvudet och kroppens intag går lite hand i hand. Det är dock viktigt att påminnas om detta 😊
www.saramadeleine
Charlotte,
Vilket intressant inlägg! Jag är väl medveten om att jag behöver förändra mina matvanor. Inte nödvändigtvis vad jag äter, men jag behöver lära mig att ha rutiner kring när jag skall äta. Idag kan det gå en hel dag utan att jag äter annat än frukosten. Inte bra, för som du säger påverkar det ju det generella måendet! Tack för påminnelsen! 😃
charlottelinden.se
Lillan Kind,
Jätteintressant! Jag märker väldigt tydlig skillnad på mitt mående beroende på vad jag äter. Det känns tydligt att magen och psyket hänger ihop. Min hjärna behöver mycket bränsle, och kroppen behöver mat som piggar upp mig istället för att göra mig trött.
varapavag.se
SandraJohannas
SandraJohannas,
Det stämmer! Om man mår bra inombords, så mår kroppen så mycket bättre! Därför är det välldigt viktigt att äta rätt, speciellt jag märker snabbt ifall jag ätit dåligt i några dagar!
nouw.com/sandrajohannas
Madelena
Madelena,
Allt hör ihop. Gick ner bra i vikt 2014 och ingen fattade vad jag gjorde. Svaret är att jag åt bra, och tränade sen kom allt det andra av sig själv- Visst går det hand i hand det där.
nouw.com/madelena