Snälla låt mig bara vara trött ett tag

Känner du igen dig?

Ibland jag önskar jag bara fick vara trött utan att bli ifrågasatt. Att bara få ligga i ett tyst rum utan att behöva svara på SMS, meddelanden eller känna att jag behöver göra något.

Jag vet varför jag känner så här och det blir när jag haft väldigt mycket intryck under en lång period eller under en intensiv period. Jag är något som kallas för högkänslig. Det är inget negativt, men jag blir trött av mycket ljud och intryck. Detta har blivit mer och mer påtagligt de senaste åren. Det är egentligen inte konstigt eftersom jag har många bollar i luften. När luften går ur mig behöver jag vila och tanka energi för mig själv.

Jag älskar att vara driven och engagerad! Ni får inte missförstå mig, för det är verkligen något som bara finns i mig. Det jag behöver bli bättre på är att planera mina dagar igen. Jag är en planerare och jag mår bra av att mentalt kunna förbereda vad som kommer. Det gör att jag oftast mår bättre. Däremot är det svårt att planera oförutsägbara händelser och hur andra personer är.

Det är sällan människors energier tar slut på mig, men det händer också. Någon som är alldeles för mycket eller någon som stressar en. Oftast är det att man gör något spontant som tar ens energi. Det är därför jag har svårt för att vara spontan idag.

Idag är en sådan dag jag är helt slut. Jag har inte gjort något av det jag hade planerat idag och dagen är slut. Hoppas jag orkar göra allt jag planerat imorgon.

Är du högkänslig?


Ha en underbar dag!
Kram Anneli

Gillar

Kommentarer