Sova, snooza och go morgon!

Väckarklockan ringde 7.30. För imorgon ska jag vakna vid 6.30 för att jobba så tanken var att försöka att vakna tidigt för att kunna somna tidigt.
Det gick inte som planerat.

Vaknade någongång när ena visaren stod mellan fyra och fem, kissnödig och törstig. Sen kollade jag mobilen och fastnade. Det ska vara förbjudet att kolla på mobilen när man ska sova! Somnade iallafall om och när klockan ringde ställde jag om den till 8.30 och sen snoozade jag ett gäng gånger.

Alltså, vad trött jag blir på mig själv! Tur att det är skönt att sova och att det är något jag njuter av. Något jag inte förstår är hur jag blev en morgontrött snoozade person och när hände denna förvandling?
Sömn har alltid varit viktigt för mitt mående och har stora delar av mitt liv jobbat blandat natt och ”dag”. Jag har varit van vid en annan typ av frihet när det gällde när man gick och la sig. Jag är som mest kreativ på kvällarna och natten, det märker man på tankarna när jag ska sova vid 22-23 tiden. Dom kan tugga på i evigheter om jag inte sätter stopp och börjar med min andningsövning. Jag tror jag saknar att kunna vara uppe till fyra eller sex på morgonen och sova hela dagen, men samtidigt vet jag att min kropp mår bättre med rutiner och gärna runt sju timmars sömn.

Är du en morgonmänniska? Hur mycket sömn behöver du? Snoozar du extremt mycket?


Ha en underbar dag!
Kram Anneli

  • Tankar
  • Nära Västerås

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Är verkligen en morgonmänniska jag, haha! <3
nouw.com/emmaengstrom