Varför vill folk jobba med Network marketing?

Detta blev ett långt inlägg. Det blir lätt så när det är något man brinner för och vill förmedla. Hoppas du vill ta dig tid att läsa och ställ gärna frågor om du vill veta mer.

Möjligheternastid är på gång just nu! Tiden för dig som inte vill jobba med ett vanligt jobb där en chef bestämmer hur och när du ska jobba. Där cheferna bestämmer din lön. I dag finns möjligheten att jobba var du än är genom att prata med folk face-to-face eller genom en dator, mobil eller platta. Du skapar din kundkrets och bestämmer själv hur mycket du vill satsa i tid och pengar. För det är så att inget företag skulle växt fram utan mod till att pröva och satsa.

Om du läser sociala medier idag, då hittar du flera olika personer som säljer hudvård, ljus, plastbyttor, kosttillskott och liknande. De flesta av dom söker även nya kollegor eftersom deras buisness går ut på att använda produkterna, ge möjligheten för andra att använda produkterna och även dela med sig av sitt jobb.

Hur ofta vill du egentligen ha en till person som jobbar med det du gör? Min hjärna har under alla år lärt sig att man ska göra sig värdefull för företaget och inte dela med sig av alla sina knep, för då kan någon bli lika bra som dig och du blir utbytt. Denna bransch är inte alla så! Här älskar vi att dela med oss av våra kunskaper och lyfta upp både de nya och de som jobbar längre tid.

Många är skeptiska för de har hört talas om pyramidspel och associerar dessa företag med det, men de flesta vet inte skillnaden på pyramidspel och networkmarketing. För det är en stor skillnad.

Pyramidspel innebär att du ska ge pengar till företaget och när du får andra till att skänka pengar så får du en del av dessa pengar tillbaka. De företagen, gör detta på flera olika sätt och oftast får du inte tillbaka den summan du gått in med.

Network marketing däremot är oftast någon typ av försäljning av produkter (vissa i samband med en tjänst). Istället för att sälja i butik så säljs det genom konsulter genom direktförsäljning. Konsulten köper direkt från företaget utan mellanhänder. På detta sätt har konsulten även stor kunskap om produkten, vilket inte alltid finns i större butiker. När konsulten delar med sig av jobbet och vill lära upp en ny person så kan denna person få olika typ av betalning från företaget som en typ av coachersättning. Detta är egentligen som en lön som betalas ut, ja plus den procentuella förtjänst som konsulten får av försäljningen. Dessa ser olika ut beroende på företag men principen är detsamma.

Blir det inte en hierarki? Som en pyramid? Jo, precis som på vilken arbetsplats som helst men det betyder inte att den på toppen tjänar mest. Det är som sagt olika på olika företag, men det finns de där du tjänar extra exempelvis på de som finns tre led under dig eftersom du hjälper till att coacha dom så de klarar av att nå de mål de sätter upp. För det är ingen annan än de själva som bestämmer hur långt de vill nå.

Känns det fortfarande konstigt? För mig är det klockrent! Jag tycker inget företag inom Network marketing är dåligt, alla kämpar och de som jobbar med sina produkter har oftast hittat en produkt de gillar och tror på.

Jag har ett företag jag jobbar som ambassadör hos just nu:

1. Jesper Nielsen där vi har massor av vackra designsmycken i äkta silver

Jag kommer även börja sälja doftljus igen för ett nytt företag och jag kommer troligtvis börja jobba med eteriska oljor.

Är du nyfiken på att veta mer vad dessa jobb innebär? Hör av dig så berättar jag. Det viktigaste är att OM du ska jobba inom Network marketing/direktförsäljning, hitta den produkten du gillar och tror på! Ta inte första bästa, för det ska kännas rätt. Du ska kunna stå för det du säljer och hur de jobbar med sina produkter.

Jag valde dessa extra jobb för att jag saknade den sociala biten i mitt nuvarande jobb. Jag behövde komma ut och träffa folk och få ge det lilla extra. Eftersom jag förvandlats till en mer blyg person, även om det inte alltid märks utåt, så får jag även utvecklas som person. Jag lär mig hur jag ska prata inför folk, hur jag hanterar bakslag och framgångar, hur jag coachar mina vänner som vill prova samma jobb och det bästa av allt, jag lär mig uppskatta andras framgång!

Jag ÄLSKAR de speciella dagar ledare, coacher, managers osv tar upp sina stjärnor på scenen och visar uppskattning över den prestation som gjorts. Prestationen behöver inte alltid vara stor och man känner sig sedd och ännu mer peppad till att göra mer när man står där på scenen! Jag tror ingen förstår hur det känns förrän man står där och det är en underbar känsla som jag hoppas få dela med mig till andra.

Just ja, en sak till! Våra företag betalar inte tusentalskronor för att marknadsföra oss, utan vi marknadsför oss själva. Du kanske inte vill köpa något och det är helt okej, men i din bekantskap kanske du har en vän, familjemedlem eller bekant som letat efter just detta jag säljer. Därför betyder varje gilla-tryck, delning och rekommendation otroligt mycket! Du stöttar vår buisness genom att hjälpa oss fram med väldigt enkla medel.

Ha nu en underbar lördag och helg!

Uppdaterad 5/2 2021


Ha en underbar dag!
Kram Anneli

Gillar

Kommentarer