Antidepp mot smärta

Jag vill dela med mig av min erfarenhet till er.

Jag har i flera år haft såna otroliga smärtor när jag haft tjejveckan varje månad. I två dagar ville jag bara ligga och gråta i fosterställning. För att det inte skulle påverka jobbet så försökte jag planera in dessa dagar på en helg, men jag var inte heller nöjd med att behöva offra en av mina lediga helger varje månad. Efter flera år kände jag att det var dags att ta tag i detta. Jag vill inte ha barn och därför var jag fast besluten om att jag med hjälp av vården kan sluta få mens, för utan mensen så är ju allt kirrat. I väntan på att få en tid på kvinnokliniken tyckte personen på vårdcentralen att jag skulle prova att äta antidepressiva.

För i början av året började jag med antidepressiva, inte mot depression utan alltså mot mensvärk. Det fungerade superbra, alla kramper bara försvann, även de jag får om jag får i mig gluten och laktos (jag är intolerant mot båda).

Dock kände jag inte heller när jag blev ledsen eller superglad. Alla känslor jag var van vid att ha bara försvann.

Av dessa två anledningar valde jag att sluta med antidepressiva och hitta en annan lösning mot smärtan, vilket jag tror jag lyckats hitta med hjälp och övertalning av en läkare på kvinnokliniken. Jag äter mina p-piller utan att äta sockerpillerna. Han övertalade mig även att inte ta bort min mens för det skulle vara som att gå in i klimakteriet i förtid, vilket inte är bra för oss kvinnor. Han misstänkte även att min svåra smärta kom från Endometrios.

Under perioden då jag sluta med medicineringen var det är verkligen blandade känslor. Jag minns andra dagen utan tabletterna, det var en känsla jag inte kan beskriva med ord. Men tänk er en blandning av att allt går slowmotion och konstanta Deja vu-känslor. Som att hjärnan inte hann registrera mina rörelser. Samtidigt kände jag mig mycket mer närvarande vilket var så otroligt skönt!

Jag tycker att medicinering är bra när det väl behövs, men jag tycker inte man ska medicinera i onödan. Det känns ofta som att allt går att lösa med lite mediciner enligt sjukvården. Visst nu valde jag att äta hormoner istället för att dämpa mina känslor, det jag vill komma fram till är att vissa lösningar som fungerar är inte alltid de bästa eftersom de har andra bieffekter. Jag önskar att det vid fler tillfällen skulle gå att få naturlig hjälp, tips på hur man mår bättre av utan att ta massa läkemedel. Vad tycker ni?


Ha en underbar dag!
Kram Anneli

Gillar

Kommentarer

faanniiis
faanniiis,
Hoppas verkligen det blir bättre. STYRKEKRAMAR <3
nouw.com/faanniiis
Elavie
Elavie,
Tack! Ja det är mycket bättre nu, att stå ut kanske en gång i halvåret är bättre än en gång i månaden <3
nouw.com/elavie