Bloggutmaning: Därför ogillar jag…

Jag hittade en bloggutmaning! Ofta brukar jag se dom alldeles för sent men denna gång hade jag hela 26 dagar kvar av utmaningen! Den är skapad av Saramadeleine som skriver en bra blogg som jag följer.

Dagens rubrik är...

Därför ogillar jag…

...människor som säger "det går inte.." eller "ska du verkligen..."!

Det betyder bara att man sätter hinder hos sig själv eller den som personen säger det till, är du en sådan? Sluta upp med det är du snäll.

Tänk dig en person som vill göra något den tycker låter kul, vill utvecklas lite och tar sig mod till att prova något nytt. Jag är själv en sådan person så därför kommer jag berätta det från mitt eget perspektiv. Jag gillar att leda med mig av mina idéer och kanske bolla lite med andra. Det värsta jag kan höra då är "det där går ju inte", "ska du verkligen göra det där" eller "är du säker på vad du gör?". Vet ni vad ni gör då?

  1. Ni nedvärderar mig
  2. Ni ifrågasätter mina val
  3. Ni försöker försämra mitt självförtroende

Ja det kanske inte är med mening ni gör detta utan för att ni bryr er, men ibland behöver alla tänka igenom hur man bryr sig. Att ifrågasätta kan vara bra, men tänk på HUR du gör det. Behöver du göra det på ett sätt som får mig själv att ifrågasätta mina drömmar och mål? Jag skulle istället säga att det är bättre att uppmuntra och säga att satsa smått för att se hur det går, går det bra satsa mer! För vad har du som vän eller medmänniska att förlora på att JAG vill göra något och testa något nytt? Är det inte bättre att ställa in sig på att vara positiv och stötta?

Nu har jag själv sett mina resultat och hur de förbättrats från förra året. Jag är supernöjd med mitt hobbyjobb och jag ska börja göra lite mer på fritiden som ni kommer få se av. Jag lyssnar inte på de som är negativa, vill jag göra något så är jag helt säker på att jag klarar det! Skulle jag mot all förmodan inte lyckas, ja då har jag haft kul på vägen och lärt mig massor som jag aldrig kommer ångra mig.


Ha en underbar dag!
Kram Anneli

Gillar

Kommentarer