Bloggutmaning: Jag blir arg när…

Jag hittade en bloggutmaning! Ofta brukar jag se dom alldeles för sent men denna gång hade jag hela 26 dagar kvar av utmaningen! Den är skapad av Saramadeleine som skriver en bra blogg som jag följer.

Dagens rubrik är...

Jag blir arg när…

...folk ignorerar mig.

Jag blir arg vid flera olika orättvisor och dåligt beteende, men det första jag tänkte på var när folk ignorerar en. Detta är nämligen något som sker väldigt ofta och jag förstår inte varför, för det hade varit så mycket enklare med ett nej tack eller jag har inget gemensamt med dig eller liknande, istället får jag sitta och fundera och undra varför du ignorerar mig. Är det för att du inte har tid och glömt svara? Är det för att du inte vågar säga nej? Är det för att du inte gillar mig? Jag ska berätta om några små exempel då jag blir irriterad och faktiskt arg.

Som de flesta av er vet så har jag mitt egna hobbyföretag och jag älskar att dela med mig av det jag gör. Jag älskar det jag gör och vill att andra ska få känna likadant, få växa som person eller att tjäna extra pengar. Jag brukar fråga om folk skulle vilja testa på jobbet och ibland får jag ett rakt och ärligt svar att de inte vill eller att det inte passar just nu, toppen då vet jag. Sen finns det dom som vill ha mer information och jag tar mig tid att hitta information och skriva ihop lite grann om hur jobbet är. Dessa personer brukar sällan svara igen, det blir helt knäpptyst. Ja jag antar att det är för att dom inte är intresserade, men tänk om det är så att de vill fundera och diskutera? Oftast antar jag att de inte är intresserade eftersom de inte svarade, men dessa är egentligen inte heller något större problem eftersom jag vet hur fega folk är på sociala medier.

De som gör mig irriterad och arg det är dom som faktiskt har tagit ett aktivt val och mejlat eller gjort en förfrågan om att de vill testa på jobbet och när jag ringer och mejlar dom så svarar de inte. Ibland har folk förhinder och svarar andra gången jag hör av mig. Vissa slutar svara efter att man haft kontakt ett tag. Att visa intresse och sen bara ignorera, vet ni hur tidskrävande det är? Jag förbereder mig i mitt jobb innan jag gör några samtal, jag förbereder mejl jag skickar och jag förväntar mig iallafall ett svar tillbaka. Om du inte är intresserad så säg det! Det kan jag iallafall ta och gå vidare, slippa fundera på varför personen inte svarar.

Andra ställen att bli ignorerad på som jag blir arg av är när jag går in i en butik och inte får hjälp. På jobbet när man kommer med idéer om förbättringar eller när man berättar om vad som är viktigt. När folk inte bryr sig och är ignoranta i trafiken, där det kan kosta andra människor livet.

Det bara kliar i fingrarna när jag tänker på hur många olika situationer det finns. Jag tror jag avslutar med en bild där solen ignorerar molnen och regnvädret, bra ignorans.


Ha en underbar dag!
Kram Anneli

Gillar

Kommentarer

Caroline
,
Grymt bra förklarat & där fick man sig en tankeställare , Kram!