Bloggutmaning: När jag känner mig helt lost...

Jag hittade en bloggutmaning! Ofta brukar jag se dom alldeles för sent men denna gång hade jag hela 26 dagar kvar av utmaningen! Den är skapad av Saramadeleine som skriver en bra blogg som jag följer.

Dagens rubrik är...

När jag känner mig helt lost...

...gråter jag lite.

Jag är en väldigt känslig person, något som även kallas högkänslig, och när jag känner mig lost eller när min hink börjar fyllas med känslor så behöver jag tömma den. Enklast tycker jag är bara att gråta. Jag behöver egentligen inte ens vara ledsen utan det kan vara stress, ilska, glädje eller en press som utlöser det.

Vad är högkänslighet? Cirka 15-20% av alla personer i världen är högkänsliga. Högkänslighet är inte en diagnos eller en sjukdom, det är ett personlighetsdrag som innebär att vi tar in fler sinnesintryck från omgivningen än andra som vi sedan bearbetar djupare i vår hjärna. Därför kan jag ibland behöva lite egen tid där jag bara får sålla bort allt surr och lugna ner hjärnan.

Det var ganska nyligen jag fick tips om att jag antagligen var högkänslig och när jag började läsa på om personlighetsdraget kände jag äntligen en förståelse över varför jag ibland är som jag är. Detta är några exempel på vad som kännetecknar min högkänslighet:

  • Jag har supersvårt för vissa ljud, exempelvis kan jag få panik av att höra andra äta/smaska i närheten.
  • Jag har svårt att koncentrera mig i öppna kontorslandskap eller när det är massa ljud som jag inte förväntar mig.
  • Jag lägger märke till vart andra lägger sina saker eller om saker flyttat sig i hemmet.
  • Jag gillar att analysera, det kan vara om varför folk beter sig som det gör, vad de egentligen menar med vad dom säger osv.

Vill ni läsa mer om högkänslighet kan ni helt enkelt googla på det och göra ett test för att se om du tillhör dessa 20%.


Ha en underbar dag!
Kram Anneli

  • Detta är jag
  • Nära Södra Ringvägen, Västerås

Gillar

Kommentarer