Bloggutmaning: När jag mötte glädjen…

Jag hittade en bloggutmaning! Ofta brukar jag se dom alldeles för sent men denna gång hade jag hela 26 dagar kvar av utmaningen! Den är skapad av Saramadeleine som skriver en bra blogg som jag följer.

Dagens rubrik är...

När jag mötte glädjen…

...igen var när jag hade provat antidepressiva preparat mot smärta i magen och slutade med dom.

Jag är en glad och positiv person som alltid försöker se lösningar istället för problem. När jag såg rubriken för idag försökte jag komma på ett specifikt tillfälle som gjort mig väldigt glad och det finns så många ögonblick som gjort mig glad. Däremot känslan när glädjen försvinner från vardagen, håller sig borta i några månader och sedan kommer tillbaka, den är oslagbar!

Jag tar mina känslor för givet, de finns alltid där och jag känner massor varje dag. Jag har lätt till att bli ledsen, arg och glad. Ibland har jag sett det som något negativt och pinsamt. Jag kan i princip gråta till alla filmer jag ser och när jag blir riktigt arg så börjar jag oftast gråta av ilska. Det har inte alltid varit till min fördel med dessa känslor som visar sig på olika sätt.

Jag hade problem med menssmärtor och tog hjälp av vårdcentralen som gav mig antidepressiva att testa och se om smärtan försvann. Det gjorde den och den tog bort all typ av magsmärta. Eftersom jag är både laktos- och glutenintolerant så kan kramperna innan ett akut toabesök vara viktiga förvarningar om hur magen mår ifall jag fått i mig något jag inte tål. Dessa förvarningar försvann helt och samtidigt försvann alla mina känslor. Jag kände ingenting, det var bara tomt.

Jag klarade inte av att inte känna något och fick hjälp med min smärta på annat håll, inte optimala lösningen men nu har jag inte lika ont som tidigare. Det betyder att jag började trappa ner intaget av antidepressiva och sakta började jag känna en massa känslor igen! Vad underbart det är att känna sig levande igen. Att känna glädje när jag är glad, att känna mig ledsen när jag är sårad eller skaka av ilska när jag är arg. Hur jobbigt och pinsamt den kan vara så är jag hellre levande än tom.

Jag vill även tillägga att detta är hur jag känner. Alla personer är olika och ingen kan veta hur en annan person känner. Det som inte fungerade för mig kan fungera otroligt bra på andra. Jag tycker antidepressiva är en bra medicin för de som behöver hjälp att ta sig upp.


Ha en underbar dag!
Kram Anneli

Gillar

Kommentarer

Så fint att läsa 😊. Jag håller så med dig om att alla är olika, våra känslor har vi alltid rätt till 😃
www.saramadeleine.se
Elavie
Elavie,
Tack! Ja, det är viktigt att påminna i mitt inlägg kände jag. Jag dissar inte någon som äter antidepressiva, jag åt det själv av helt fel anledning och många i min närhet har fått hjälp av dom ❤️
nouw.com/elavie