Bloggutmaning: När jag mötte sorgen…

Jag hittade en bloggutmaning! Ofta brukar jag se dom alldeles för sent men denna gång har jag hela 26 dagar kvar av utmaningen! Den är skapad av Saramadeleine som skriver en bra blogg som jag följer.

Dagens rubrik är...

När jag mötte sorgen…

...var när min bästa vän Sture gick bort.

Sture var min underbara ragdoll och han kom in i mitt liv när jag bodde i Göteborg. Jag bodde själv och jag hade precis köpt en kattunge för att få lite sällskap i mitt hem på Backa. Bara någon dag senare frågar min kollega på jobbet om jag kan ta över hennes dotters katt. Hon skulle flytta till Australien och behövde omplacera honom. Jag tackade jag och plötsligt hade jag två katter hemma. Jag såg hur stressad Sture blev av kattungen och valde att sälja den så Sture kunde få ett lugnt hem.

Han var världens coolaste katt och vi blev bästa vänner snabbt. Ragdolls är en speciell ras och det bästa med dom är att de är pratglada och alltid ska vara med en. Han kom alltid till dörren och hälsade på en när man kom hem. Han var på toaletten när man var där, låg i soffan tillsammans med en, ja han fick till och med en speciell plats i mitt skrivbord där han alltid låg när jag spelade datorspel. Han älskade att bre ut sig och visa upp sin lurviga och goa mage och bara njuta av livet.

Det kom en dag då han helt plötsligt bara låg i hallen. Han vägrade att äta och han hade varit dålig på att dricka i några dagar. Jag minns att de senaste dagarna hade han bara velat ha vatten ur kranen i badrummet.

Jag åkte akut till veterinären, han fick lugnande och de tog prover på honom.

Veterinären kom in och berättade att han hade de högsta njurvärdena som hon någonsin sett.

Jag började förstå att något var riktigt fel och frågade om råd och vad jag borde ta för beslut. Hon fick inte ta beslutet åt en utan berättade att de troligtvis kan hjälpa honom att få igång njurarna men att andra organ redan tagit skada och det är inte säkert att han kan återhämta sig helt. Han kan leva i tre timmar, tre dagar, kanske i några månader eller längre men att detta var de högsta njurvärdena hon någonsin sett.

Djur är envisa och visar oftast inte när de mår dåligt eller att något är fel. Vi hade inte märkt något, ja förutom att han några dagar tidigare inte drack som förr och det var observerat. Jag insåg där att han skulle må bäst av att inte behöva lida och lät han gå vidare. Det var ett riktigt jobbigt och tufft beslut. Jag får fortfarande en klump i magen och tårar i ögonen när jag tänker på detta.

Jag saknar dig Sture.


Ha en underbar dag!
Kram Anneli

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Jag vet vad betyder min hund hade samma sjukdom hon var jätte gammal 21 år. Jag bestämde mig för att låt henne leva för att hon ville leva och och levde 3 år till och det ända var att hon tog tabletter varje dag och åt speciell foder. Hon dog medan hon sovde en dag. Det var bästa kunde hända till henne och för mig. ❤❤
nouw.com/enitalienareisverige
Caroline
,
❤️❤️🌹