Flyttat runt 19 gånger - Del 1

Jag tänkte presentera mig i några inlägg med fokus på viktiga ämnen. Jag tänkte börja med min långa historia så kort som möjligt från födseln och 35 år framåt. Efter jag började skriva denna historia så valde jag att dela upp den i några delar, första delen handlar om efter min födsel och min tid då jag bodde med min mamma.


Jag är finne född i Sverige. Mina föräldrar kom alltså från Finland för att jobba när det behövdes arbetskraft här i Sverige. Jag föddes i Västerås och efter jag föddes splittrades min familj, med det menar jag att min storasyster flyttade till eget och mina föräldrar gick isär. Jag minns självklart inget eftersom jag var så pass liten, själva splittringen av familjen har inte gjort så ont även om jag vid flera tillfällen önskat att jag fått en "vanlig" uppväxt med hela familjen. Dom enda jag har i Sverige är just mamma, pappa och min syster och hennes familj. Jag ljuger om jag inte säger att jag saknar att ha andra familjemedlemmar att kunna hälsa på i tid och otid.

När jag bodde ensam med min mamma så tror jag att min mamma ville bo lite billigare och att vi därför flyttade till ett sommarstugeområde i Sörsylta utanför Kolbäck/Munktorp/Köping som hon byggde till åretruntboende. Jag gick i skolan Munktorp och i Köping fram till och med att jag gick i sjuan. De första åren gick jag i Munktorpskyrkskola där jag blev utfryst av en specifik tjej under flera år. Många av er har nog inte ens varit med om det men under denna tid så frågade man sina klasskompisar om man skulle leka på rasterna. Om denna person skulle leka med den jag ville leka med, ja då var jag inte välkommen. Mycket på grund av att jag var finsk. Jag förstår dig som inte är svensk och med en annan härkomst, jag har fått känna samma utfrysning som många av er gör idag. Jag tror det var sista året som hon och jag blev bästa vänner på något sätt, jag minns det tyvärr inte men jag minns att det för mig var otroligt stort och detta bevisade för mig att ALLA människor kan ändras. När jag skulle börja i åttan var det dags att flytta till Hudiksvall. Jag och min mamma skulle nämligen flytta till Hudiksvall för min mamma ville bo närmare min storasyster och kunna hjälpa henne med hennes dotter. För att slippa hoppa in mitt i en termin så fick jag flytta till min syster medan min mamma försökte sälja sitt hus och hitta nytt. Ännu idag vet jag inte om detta är sanningen, kanske fick jag bo där för att min mamma behövde avlastning eller liknande. Vem vet, min familj kanske läser detta och berättar en helt ny sanning för mig. Oavsett så älskar jag dom även om jag inte alltid förstår deras val i livet <3

Jag har varit ond och lånat den enda bilden som påminde mig om vår skola, förlåt Lindesbilder och slå mig gärna på fingrarna om jag inte får använda den så tar jag bort den! (http://www.lindebilder.se/)Ha en underbar dag!
Kram Anneli

Gillar

Kommentarer