Flyttat runt 19 gånger - Del 2

Nu var det väl dags att fortsätta på min flytthistoria (del ett hittar ni här).

Tredje flytten i mitt liv gick till Hudiksvall och hem till min syster och hennes familj. Jag skulle börja åttan och eftersom jag själv varit mobbad valde jag att gå in med inställningen om att jag ska bli vän med alla. Sagt och gjort vart jag vän med alla i min klass, som jag minns det som. Jag vill aldrig orsaka att någon ska känna sig utanför.

Jag är så glad över att jag fick bo med min syster under denna period. Hon flyttade hemifrån tidigt och jag hade aldrig möjligheten att lära känna henne, förrän nu när vi bodde ihop. Det måste varit en konstigare uppgift för henne, att helt plötsligt vara den som ser efter mig som är hennes tonåriga lillasyster.
Jag tycker hon gjorde det galant! Hon visste ju att jag var tonåring och att det var en period då jag antagligen skulle gå på mina första fester och hon var smart för jag berättade alltid hos vem jag var men inte vad jag gjorde. Så länge hon visste vem jag umgicks med så hade hon ju mer koll än vad många andra föräldrar hade. För detta var perioden då jag drack mina första öl, cider och sprit. Jag minns mig som den lugnaste av oss alla ändå, för jag såg hellre efter mina vänner än var den som hade huvudet i en toalett.
Skolan gick bra och jag verkligen trivdes med mina vänner som betydde väldigt mycket för mig där och då. Idag har jag tyvärr inte någon vidare kontakt med dom mer än Facebook. Under dessa år hade jag min hårdrocksperiod med långt svart hår iklädd i tröjor med Metallicatryck. Jag älskar fortfarande deras låtar och är glad att jag då fick åka och se deras konsert i Globen. Det var även nu vi började få datorer i skolan och man satt och chattade med killar hela rasterna. Vilka minnen jag har från högstadiet! Jag skulle vilja berätta om alla men det skulle bli för långt. Det var nu man hade supertajta byxor och man drog i varandras byxben för att det inte skulle åka upp för mycket, för man ville inte att det skulle se ut som man väntade ”högvatten”. Jag sommarjobbade på Möljens gatukök som idag äga av två av mina dåvarande klasskompisar och har blivit ett jättemysig ställe. Jag cyklade långa sträckor för att umgås med vänner och hade taxi till och från skolan.

När det blev dags för gymnasievalet så vet jag att det enda jag ville var att flytta till Västerås och hem till pappa. Jag valde att söka till Medieprogrammet eftersom det inte fanns i Hudiksvall, men det var även ett av de program som lockade mig mest. Jag tyckte datorer var kul och alltid varit intresserad av att fotografera och att skriva. Det kändes helt enkelt som jag, så nästa flytt gick till Västerås hem till pappa.

Har lånat bilden på skolan.


Ha en underbar dag!
Kram Anneli

Gillar

Kommentarer

Veronicasvarld
Veronicasvarld,
Kram till dig , för att du delar med dig av din historia ♡
nouw.com/veronicasvarld
Elavie
Elavie,
Tack! <3 Gillar personliga inlägg och vill dela av mig sånt som jag gillar att läsa själv.
nouw.com/elavie