Laptoplifestyle vs mobilelifestyle? Båda är frihet!

Jag tycker detta är superintressant, använder du mobilen eller datorn när du surfar?

Jag jobbar nämligen med webbutveckling och bland våra kunder ser man en stigande trend när det gäller mobilanvändandet. Vissa har kunder där mer än 50% använder mobilen istället datorn för att surfa på deras webbsida! Det är mycket och fortfarande utvecklar de flesta utvecklarna en webb anpassad till en datorskärm och fixar till så det ser okej ut i mobilvy.

Jag personligen jobbar otroligt mycket genom min dator, det blir minst 40 timmar i veckan!
Hemma jobbar jag helst genom mobilen, men till vissa saker måste jag använda datorn. Mina extrajobb kan jag genomföra det mesta på mobilen, uppskattningsvis upp till 85% nu när jag börjat vlogga lite. På fritiden, eller vad man ska säga, använder jag alltid mobilen. Jag tror jag använder den lite för ofta! Skulle nog kunna ligga en hel dag i soffan och bara surfa runt i mobilen. Något jag måste bli bättre på är att lägga undan den när jag umgås med min pojkvän och mina vänner.

Tänk vilken frihet vi har, vi som jobbar med webben och sociala medier. Oavsett om det är mitt vanliga jobb eller något av mina extrajobb eller min hobby så kan jag jobba var som helst där det finns wi-fi eller internetuppkoppling med mobilnätet.
Jag tycker det är superhäftigt att se denna utveckling! Eftersom ingen i min familj har kunnat ha denna frihet som jag har. De och jag har tidigare jobbat exempelvis på bandet på ABB, telefonsupport och kundtjänst, croupier, kassör, kassaledare och andra yrken där du måste vara på din arbetsplats för att kunna utföra ditt jobb.

Jag tror vi kommer se mer och mer av både #laptoplifestyle och #mobilelifestyle. Det är trendigt att kunna jobba där man vill vara men det kommer bli mer och mer vanligt och något som kommer uppskattas mer.


Ha en underbar dag!
Kram Anneli

Gillar

Kommentarer

Malin Lundskog,
Jag kör både och, som du. Ser ju bättre på datorn (har bara laptop), men mobilen är ju liksom alltid med mig ... Tycker att mobilanpassning är suuuuperviktigt!
www.halsamera.se
Elavie
Elavie,
Håller med dig! Speciellt sidor som har olika tjänster som ska vara lättillgängliga var som helst.
nouw.com/elavie
Carolina,
Intressant! Gillar för det mesta att surfa på datorn 😃
knaset.com
Maxarna,
Jag använder mobilen 90% men då och då plockar jag fram datorn.. Spec till bloggen eller i jobbet såklart. Jag tänker också ofta på hur det var förr när surfen var begränsad eller minimal när man fick ringa upp via ett modem exempelvis. Ringde nån på hemtelefonen så bröts det. haha
maxarna.com
Elavie
Elavie,
Ja exakt! 😂 Allt kostade också jättemycket 🙈 Fick betala alla samtal och surftid själv när jag gick på gymnasiet minns jag.
nouw.com/elavie
sweetwords
sweetwords,
Jag använder i regel mest datorn, gillar att se allt stort och tycker bloggar och sådant blir snyggare i e dator. Såklart mobilen också, man är ju ofta upptagen då bloggar man från mobilen, smidigt och bra
nouw.com/sweetwords