Pendellivet när alla tåg ställs in

Sen vi flyttade till Arboga blev jag pendlare och tar tåget till Örebro och sedan buss vidare inom Örebro för att nå jobbet. Jag tycker att sitta på tåget och sväva bort i sina egna tankar är ett ganska skönt sätt att vakna upp på och avsluta dagen. I en ideal värld går tågen alltid som de ska och om något hänt så löser det sig smidigt ändå.

Igår satt jag på tåg och buss i totalt 4 1/2 timme. Det var inte gôtt. Bussen hem körde dessutom som en galning på småvägar genom Frövi och jag vart riktigt åksjuk. Egentligen skulle jag inte åkt den bussen.

Ni som känner till Örebro vet att de har två stationer. Jag gick till Örebro Södra eftersom det är närmast mitt jobb. Kommer dit och ser att ALLA tåg är inställda och det ska komma buss. Alla bussar som kom åkte bara till Örebro C eller Frövi/Lindesberg. Efter 30 minuter började jag chatta med SJ och de hade ingen information om ersättningsbussar och hänvisade oss resenärer till Örebro C, där kunde det finnas tågvärdar som kunde svara på frågor. Så jag tog nästa ersättningsbuss till Örebro C.

Där stod det ännu fler människor som ville hem åt alla möjliga håll! Ingen buss ännu mot Stocholmshållet och ingen värd som kunde ge information. På Örebro C finns det ingen på stationen att fråga, det enda som finns är de som jobbar med busstrafiken. Jag fick lite panik och tänkte: ”Om det inte kommit en buss ännu och inget vet något, tänk om det tar lång tid innan de hittat ersättningsbussar”. Jag bestämde mig att fråga om jag kan komma hem på annat sätt, jo då det går buss genom Frövi till Arboga och den går om fyra minuter! Bara och skynda sig för jag vill hem! På bussen inser jag att resan tar närmare två timmar. Var det värt det? Svårt att veta eftersom SJ:s app bad en kontakta SJ och när de inte kan svara, vem kan då svara på hur man kan ta sig hem?

Hade ni gjort som jag eller hade ni väntar på ersättningsbussen?

Nu ska jag gå upp och börja jobba! Jag bestämde mig för att jobba hemifrån när jag såg att det var långa förseningar redan tidigt på morgonen.
Tur att jag KAN jobba var jag vill även om det är bäst att jobba på kontoret.


Ha en underbar dag!
Kram Anneli

  • Nära Nygatan , Arboga

Gillar

Kommentarer

Denevigaresenären
Denevigaresenären,
Usch, det där känner jag igen! När allting står still och man vill bara komma hem. Du gjorde säkert helt rätt. Kram 🌸
nouw.com/denevigaresenären
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det där är riktigt jobbigt, när man har tider att passa. Jag åker också tåg till skolan och som tur är brukar jag göra en timme efter att tåget skall vara inne på stationen vilket gör att det inte gör så mkt om det skulle vara lite försenat, jag kommer hinna i tid ändå. Tyvärr går inte tågen så ofta från mig så därför får jag åka in tidigare.. men, skulle det vara som så att det är inställt och jag inte hinner ta ersättningsbuss (de brukar ju avgå så mkt senare och ta längre tid på sig) så har jag möjlighet att ta min bil som tur är. Men alla har ju inte det, då är det surt när tågen är inställda.
nouw.com/frökenrödlök
Elavie
Elavie,
Tur i oturen lite att du har möjlighet att ta bilen 😊 det är skönt när man har en plan B.
Jag har turen att ha flextid och kan komma lite senare eller tidigare till jobbet. Det jobbigaste är att ta sig hem om det strular. Nu verkade det vara större fel som håller i sig också, så det kommer nog skapa kaos på den sträckan idag och möjligtvis längre tid ser det ut som. Jag delar bil med sambon så det är svårt att bara ta bilen varje dag också.
nouw.com/elavie
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Så hemskt. Tyvärr händer ofta att tåget på och till Uppsala är försenad eller inställd. Jag satt en gång 3 timmar på tåget och det var så kallt. Igen från Sl kom och hjälpte oss.
nouw.com/enitalienareisverige
Elavie
Elavie,
I dagens samhälle borde det inte vara informationsbrist. Vi har så många sätt att kommunicera genom och även om de inte kan fixa allt så borde det aldrig vara brist på information och hålla den uppdaterad. Ovisshet är otroligt stressigt.
nouw.com/elavie