Vikten, hälsan och maten

Är du vän med din kropp?
Äter du hälsosamt?

Jag är inte vän med min kropp. När jag var liten fick jag höra hur äckligt smal jag var, benig och att jag troligen hade mask i magen. Vuxna klagade på att jag åt för lite. Visst jag var extremt kräsen och åt bara det jag tyckte om. Massor av mackor, jag skippade ofta köttet/fisken och åt bara potatis och sås. Jag hatade lök och petade bara i maten när den innehöll det.

När jag blev vuxen och bodde själv gick jag upp 10kg bara så där. Fick pikningar om att jag blivit tjock. Började med pulverdieter, gick ner och sen upp igen.

Jag har vid flera tillfällen tagit tag i maten och ätit bra mat plus tränat. För min kropp behöver träning annars får jag ont. När jag tar tag i min hälsa så mår jag bra och blir ofta mer vän med min kropp. Sen händer alltid något och poff så har jag gått upp 10kg igen.

Varför är det så svårt att äta lagom? Att inte äta alla godsaker varje dag?
Sockerberoendet är så himla jobbigt! Det finns socker runtomkring oss hela tiden. När jag blir småhungrig och vill köpa något i en kiosk så finns ofta inga bra alternativ som är gluten- och laktosfria. Har jag inga laktostabletter med mig så blir det ofta något dåligt alternativ som åker ner i magen. Direkt efteråt får jag ångest.

Jag måste ta tag i detta. Jag måste bestämma mig. På riktigt. Bara göra det.

Nyttigt alternativ vs onyttigt och gott alternativ


Ha en underbar dag!
Kram Anneli

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Jag äter inte mycket men allt jag vill. Jag säger inte nej till choklad och så vidare.
nouw.com/enitalienareisverige